Olimpiai sportág lett a 3×3 kosárlabda

A sportág történetében a 2017. június 9-e óriási jelentőségű nap, hiszen a NOB igazgatósága éppen ma jelentette be: a 3×3 kosárlabda a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon új sportágként szerepel majd.

A FIBA közleménye szerint a 3×3, az olimpiai kosárlabda program szerves részeként került a játékok közé, és összesen 64 játékosnak (32-32 női, illetve férfi) ad lehetőséget a versenyen való megmérettetésre.

A játék befogadásának indoklásában többek között szerepelt annak gyors elterjedése és robbanásszerű fejlődése, a több millió játékos megjelenése világszerte és a 3×3 rendkívüli népszerűsége.

Patrick Baumann, a FIBA főtitkára, az örömhír bejelentésekor elmondta: 10 év kemény munka, számos kodifikációs és szabályalkotási eljárás után sikerült kiharcolniuk a sportág olimpiai részvételét. Köszönhető ez többek között annak, hogy a 3×3 óriási digitális platformot tudhat a háta mögött, amely többek között a játékosok rangsorolási rendszerét is magában foglalja. A 3×3 kosárlabda az a sportág, amely kiválóan használja és él a fiatalok számára ma már nélkülözhetetlen közösségi média lehetőségeivel.

next
prev