Olimpiai sportág lett a 3×3 kosárlabda

Olimpiai sportág lett a 3×3 kosárlabda

A sportág történetében a 2017. június 9-e óriási jelentőségű nap, hiszen a NOB igazgatósága éppen ma jelentette be: a 3×3 kosárlabda a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon új sportágként szerepel majd.

A FIBA közleménye szerint a 3×3, az olimpiai kosárlabda program szerves részeként került a játékok közé, és összesen 64 játékosnak (32-32 női, illetve férfi) ad lehetőséget a versenyen való megmérettetésre.

A játék befogadásának indoklásában többek között szerepelt annak gyors elterjedése és robbanásszerű fejlődése, a több millió játékos megjelenése világszerte és a 3×3 rendkívüli népszerűsége.

Patrick Baumann, a FIBA főtitkára, az örömhír bejelentésekor elmondta: 10 év kemény munka, számos kodifikációs és szabályalkotási eljárás után sikerült kiharcolniuk a sportág olimpiai részvételét. Köszönhető ez többek között annak, hogy a 3×3 óriási digitális platformot tudhat a háta mögött, amely többek között a játékosok rangsorolási rendszerét is magában foglalja. A 3×3 kosárlabda az a sportág, amely kiválóan használja és él a fiatalok számára ma már nélkülözhetetlen közösségi média lehetőségeivel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email
X