DECATHLON B33 TOUR 2018 – I. állomás, Kecskemét

DECATHLON B33 TOUR 2018 – I. állomás, Kecskemét

Kecskeméten indult útjára a DECATHLON B33 TOUR 2018-as sorozata.
A B33 Diákolimpia “B” korcsoport országos döntőit magába foglaló eseményen a 3×3 válogatottakat felvonultató, 1.000 EUR pénzdíjas felnőtt férfi és női torna is igen magas színvonalú volt.

Az ELITE kategória csapatai az 1.000 EUR pénzdíjért és a 3×3 World Tour Master Prágai állomására való bejutásért játszottak. Ennek megfelelően szerb, horvát, szlovák, csapatok és magyar válogatottak csaptak össze.
A végén a magyar válogatott (Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Kerpel-Florius Balázs) nyert a címvédő Zágráb csapat előtt. A torna jól szolgálta a válogatott felkészülését a június végén megrendezésre kerülő 3×3 Európa Bajnokság selejtezőjére. Örömteli, hogy a tornán több magyar csapat is megmérette magát, érkeztek csapatok Nyíregyházáról, Békésből, Budapestről is.

QUEEN LEAGUE: A női kategóriában egy magyar korosztályos válogatottsággal  rendelkező csapat kivételével csak válogatott csapatokból állt a mezőny. Ausztria, Szlovákia, Szerbia és Románia válogatottjai mellett a VB-re készülő magyar felnőtt és az ifjúsági olimpiára készülő U18-as válogatott is harcba szállt a győzelemért.
A torna végén a szerb válogatott örülhetett a döntőben legyőzve a magyar válogatottat (Ruják Nóra, Medggessy Nóra, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina). Reméljük, hogy a Manilában megrendezésre kerülő VB-n a döntőn a lányok már sikeresek lesznek.

Eredmények:

QUEEN LEAGUE
I. Serbija
II. HUNWOMEN
III. Austria
III. Romania

ELITE
I. HUNTEAM
II. Zagreb
III. Energy Team
III. Subotica LICNI VV

A részletes eredmények ITT találhatóak.

A sorozat következő állomásai:
2018.06.16. – Pécs, Verseny utca, PVSK Sporttelep
2018.06.23. – Novi Sad
2018.07.07. – Oroszlány

Nevezés a 3x3planet.com FIBA portálon keresztül lehetséges.

A B33 Tourral kapcsolatos további információkat az alábbi linkeken találjátok:

CIKKEK, INFORMÁCIÓK » LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK »
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email
X