B33 DECATHLON TOUR 2015 – Kecskemét

B33 DECATHLON TOUR 2015 – Kecskemét

Szombaton (2015. május 9.) a kecskeméti Decathlon parkolóban lezajlott a B33 Tour 2015 első állomása, ahol a verőfényes napsütésben mérhették össze tudásukat a kosarazni vágyók.

A hat felállított műanyag pályán 45 csapat 5 kategóriában mérkőzött meg egymással. A 3×3 válogatottak mellett szerb, bosnyák, horvát, szlovén, román és lengyel csapat is indult az ELITE kategóriában, akik közül többen a világelitbe tartoznak, ebből kifolyólag igazi világszínvonalú 3×3 kosárlabdát láthattunk egész nap. Nagy öröm, hogy magas színvonalú játékvezetés párosult az izgalmas meccsekhez, és ezt a nemzetközi résztvevők is megerősítették.

Az ELITE kategóriában az alakuló magyar 3×3 válogatott mellett 9 nemzetközi csapat nevezett. A 12 csapat közül az elődöntő résztvevői jutottak be a zalaegerszegi fináléba. Ennek a 4 csapatnak lesz esélye kivívni a prágai World Tour Masters-en való indulást (és elnyerni az 1.000 eurós fődíjat). A tornán láthattuk, hogy milyen fizikális játékot követel meg ez a fajta kosárlabda. A válogatott számára is kiváló tapasztalatszerzés volt a torna, akik – nagy örömünkre – bejutottak a zalaegerszegi fináléba.

A döntőt a két – a papírforma szerint a végső győzelemre is esélyes – csapat vívta, amelyben a korábbi világelső szlovén 3×3 Ljubljana-Brezovica nyert a szerb 3×3 Kragujevác ellen 22:18-ra.

A sorozat döntőjébe jutott csapatok:
I. 3×3 Ljubljana-Brezovic (szlovén)
II. 3×3 Team Kragujevác (szerb)
III. Born2Ball (lengyel) és HUNTEAM (magyar)

Az egyetemi bajnokságban a lányoknál a debreceni világbajnokságra készülő U18-as válogatott revansot vett (15:14) a felnőtt válogatott kerettaggal felálló szegedi egyetem csapatán az előző forduló döntőjében elszenvedett vereségért. Míg a fiúknál az előző forduló a fináléjában alulmaradó USC Szeged a SMAFC ellen gondoskodott arról, hogy a csongrádiak ne térjenek haza aranyérem nélkül.

Amatőrök 3 kategóriában versenyeztek Kecskeméten, ezek győztesei:
GIRLS-BOYS összevont kategória: Szegedi Lakers
WOMEN: I. Szilády 1
TEENAGERS (fiú): GÜZŰ

Gratulálunk a győzteseknek!

 

Kiegészítő programként a korábban megszokott E-Game NBA2k15 verseny mellett a mérkőzések szünetében hiphop táncosok, BMX bemutató és akrobatikus műsor is színesítette a napot!

Következő állomásunk: 2015. május 23. Pécs, Műjégpálya.

Mindenkit várunk szeretettel!

A B33 Tourral kapcsolatos további információkat az alábbi linkeken találjátok:

CIKKEK, INFORMÁCIÓK » LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK »
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email
X