A lányok bejutottak az U18 3×3 Európa Bajnokság döntőjébe

A lányok bejutottak az U18 3×3 Európa Bajnokság döntőjébe

A 3×3 U18-as Európa Bajnokság, döntő előtti utolsó selejtező mérkőzés sorozatát is lejátszották Rigában.
A vasárnap befejeződött kétnapos rendezvényen eldőlt, hogy mely csapatok jutnak az augusztus 21-23 között tartandó fehéroroszországi, minszki döntőbe.

3x3 U18 női válogatott

A magyar fiúcsapat a torna első napján a saját csoportjában hibátlanul vette az akadályokat: három győzelmet aratott. A lánycsapat három győzelemmel és egy elvesztett mérkőzéssel állt a nap végén.

3x3 U18 férfi válogatott

A játékok második napja már nem volt ilyen szerencsésnek mondható: a fiúk a negyeddöntőben kikaptak az örmény csapattól, ami azt jelentette, hogy a továbbiakban a versenyt az alsó ágon folytathatták. Sajnos ott, hosszabbításos meccsen 13:12-es szoros eredménnyel, de vereséget szenvedtek a svájci csapattól, így nem juthattak be az Európa Bajnokság döntőjébe. Kár a vereségért, mert a selejtező torna 5. helyének a megszerzése számukra a továbbjutást jelenthette volna. A fiúk versenyét Izrael együttese nyerte a franciák, az örmények és a lettek válogatottjai előtt.

A második napon a lányok két mérkőzésükön, mindkettőből győztesen kerültek ki, és ennek köszönhetően már a selejtező torna döntőjében jutottak, ahol ellenfelük a cseh lánycsapat volt. Erre a megmérettetésre a csapat különösen nagy lelkesedéssel készült, hiszen győzelmükkel visszavághattak volna a cseheknek a csoportban korábban elszenvedett vereségükért is. Sajnos a tervük nem sikerült: a döntő végeredménye 17:13 lett a csehek javára. A végeredmény eszerint: 1. Cseh Köztársaság, 2. Magyarország, 3. Franciaország.

A rigai játékok magas színvonalát jelzi, hogy a nőknél ott volt a jelenleg regnáló U18 világbajnok francia csapat, továbbá a bronzérmes magyar válogatott, illetve a csehek, a románok, az oroszok és a lettek válogatott csapatai. A férfi csapatok legjobbjai is játszottak Rigában: például az idén Debrecenben megrendezett U18 3×3 Világbajnokság bronzérmese, a francia csapat, a 7. helyen végző románok, Magyarország válogatottja, amely Debrecenben a 13. helyet csípte el. A felsoroltakon kívül Rigában selejtezett még az örmény, a dán, az izraeli, a lett és a svájci csapat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email
X